Υβριδικό Σπίτι - Cretacon Green Energy
15234
page-template-default,page,page-id-15234,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΣΠΙΤΙ

Έξυπνη υβριδική τεχνολογία κατοικιών

 

Υβριδική κατοικία ή hybrid house, σημαίνει πως το κτίριο παράγει τουλάχιστον το 70% της ενέργειας που απαιτείται για την λειτουργία του. Δύναται να είναι συνδεδεμένο και με το δίκτυο της ΔΕΗ,  αλλά στην πράξη, εκμεταλλευόμενο όλες τις δυνατές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικά την ηλιακή, παράγει σε μεγάλο βαθμό την ενέργεια που χρειάζεται και κατατάσσεται στην κατηγορία των κτιρίων, με σχεδόν μηδενική ενεργειακή κατανάλωση.

 

Το υβριδικό σπίτι δεν γνωρίζει το πετρέλαιο. Το σημαντικότερο, ο χρήστης του υβριδικού σπιτιού, αγνοεί τα κόστη, τουλάχιστον για θέρμανση και δροσισμό. Το υβριδικό σπίτι, αγνοεί τα κόστη και για πολλές συσκευές που απαιτούν ηλεκτρική ενέργεια. Άρα, τα κόστη λειτουργίας της κατοικίας αυτής, είναι πρακτικά ελάχιστα.

 

Το υβριδικό σπίτι, σέβεται τους υδάτινους πόρους, εντάσσοντας στον σχεδιασμό του τον βιολογικό βόθρο και την δεξαμενή ομβρίων υδάτων για το πότισμα του κήπου, ενώ οι χρήστες του, ανακυκλώνουν τα βιολογικά απορρίμματα με σύστημα κομπόστ και συλλέγουν για ανακύκλωση τα πλαστικά, χάρτινα και αλουμινίου απορρίμματα σε ειδικό κάδο εντός της κατοικίας.

 

Το δε ενεργειακό αποτύπωμά του στο περιβάλλον, είναι πολύ μικρό. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως, η συνεισφορά στο περιβάλλον, μιας υβριδικής κατοικίας μόλις 100 τ.μ., ισοδυναμεί με 6.223 τ.μ. δάσους. Αυτό προκύπτει από αποφυγή ρύπων CO2 από το υβριδικό σπίτι που ισοδυναμεί με την απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακα που επιτυγχάνουν 6.223 τ.μ. δάσους ή 310 δέντρα.