Πράσινο Σπίτι - Cretacon Green Energy
15225
page-template-default,page,page-id-15225,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,, vertical_menu_transparency vertical_menu_transparency_on,qode-title-hidden,qode_grid_1200,qode_popup_menu_push_text_top,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ

Κτήρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης

 

Ο τύπος κατοικίας green house, ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του Κ.Εν.Α.Κ (Κανονισμού Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίου). Ο σκελετός του είναι συμβατικής κατασκευής, δηλαδή από οπλισμένο σκυρόδεμα, υπολογισμένος σύμφωνα με τον Νέο Αντισεισμικό Κανονισμό ΕΑΚ2003 και οι τοίχοι πλήρωσης από τούβλα και σοβά.

 

Αναφερόμαστε σε κατοικία χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, που απαιτεί μικρά ποσά ενέργειας για θέρμανση ή ψύξη. Η περιμετρική μόνωση των εξωτερικών τοίχων (θερμομόνωση τύπου «κέλυφος»), καθώς και η μόνωση οροφής υπογείου και ορόφου, δημιουργούν άριστες θερμικές συνθήκες άνεσης στο εσωτερικό. Στο πλεονέκτημα αυτό, συνεπικουρούν και τα αλουμίνια με θερμοδιακοπή, καθώς και τα διπλά κρύσταλλα με ενεργειακή επίστρωση εσωτερικά.

 

Τέλος, οι ηλιακοί συλλέκτες της στέγης, για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης και υποβοήθησης θέρμανσης, βελτιώνουν το ενεργειακό αποτύπωμα της κατοικίας στο περιβάλλον.